Nikaia

 

http://www.svtplay.se/video/10641535/dodsstraffets-offer/dodsstraffets-offer-sasong-2-avsnitt-1

 

idag såg jag denna dokumentären ovan som handlar om dödsstraffets offer. självfallet i staterna. kunde inte hålla mig från att stormgråta för den är så gripande. normalsett när jag ser såna här dokumentärer har jag inte fattat så mycket tycke för den dömde (även då tycker jag ej att den ger någon som helst rättighet att döda den), men denna gång var det en otroligt ärlig & sympatisk kille. han försökte inte på något sätt spela bättre än vad han var & herregud vad jag uppskattar genuint ärliga människor. det växer verkligen inte på träd i denna värld! ett tips om ni har lite tid över i helgen & känner för att lätta på tårkörtlarna. 

sedan att man fortfarande kör med en sån ulåldrig tradition i vissa stater & uppenbarligen inte har mer vett i skallen är tragiskt. om man vill lära andra människor att inte ska mörda, hur kan man då stå där och göra det själv??? min tidigare chef berättade för mig att det var en brottsling för flera år sedan som hade våldtagit & dödat många unga tjejer, då han som barn blivit utsatt för brutal misshandel (bla varit tvingad att lägga sina handflator på varma spisplattor) av sin mamma & därför hade förlorat sin respekt för det kvinnliga könet. han blev dömd till avrättning & precis innan han blev avrättad så hade han sagt till publiken (vem som nu överhuvudtaget vill iaktta något sådant!?), nu njuter ni precis lika mycket & på samma sätt av min död, som jag njöt när jag mördade flickorna. öga för öga, tand för tand.

har vi inte lärt oss mer, eller kommer den mänskliga varelsen i all oändlighet fortsätta att vara såhär intelligensbefriade?

  

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas